Dé social media trends van dit moment

De online wereld is meer in beweging dan ooit tevoren. Social media zijn niet meer weg te denken en eigenlijk kan je er als bedrijf niet meer omheen. Om jouw bedrijf een handje te helpen hebben we de social media trends 2022 op een rijtje gezet. Zo zet jij een basis voor een winstgevende social media! Liever de social media uitbesteden? Neem dan eenvoudig contact op. 

 

img-0412--small1

#1 Minder is meer

De eerste social media trend is dat de berichten minder tekst en meer beeld moeten bevatten. Dit komt doordat mensen steeds meer tijd op social media actief zijn, maar minder tijd besteden per individueel bericht. De kans dat gebruikers dus langs je bericht scrollen is groot. Zorg er daarom voor dat jouw content een sprekende afbeelding heeft en een pakkende korte tekst bevat. Verder zijn Social media formats zoals Instagram reels en stories erg populair en effectief.

social-media-adverteren

#2 Betaalde social media onmisbaar

Uit onderzoek is gebleken dat nog maar 5% van je volgers je organische content te zien krijgen. Dit betekend dat je met een pagina van 10.000 volgers slechts 500 mensen bereikt. Het is dus onmisbaar om advertenties in te gaan zetten als je je publiek wilt bereiken. Wil je een nieuw publiek bereiken? Dan kan je helemaal niet meer om advertenties heen. Zonder advertenties is je bericht namelijk alleen zichtbaar bij je huidige doelgroep en eventueel hun vrienden als ze liken of reageren. 

tran-mau-tri-tam-k4rxg-9zcby-unsplash--small1

#3 Personalisatie is de sleutel tot succes

Zeg nu zelf, zou jij klikken op een social media bericht of advertentie die helemaal niet aansluit op jouw interesse? Als je alleen maar content te zien krijgt die niet aanluit op jouw interesse zal je minder tijd spenderen aan social media en dat is wat de platvormen willlen voorkomen.  Om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep interesse blijft tonen is het dus van belang jouw content te personaliseren. Zo kun je targeten op basis van interesses en deze doelgroep een advertentie tonen die hier exact op aansluit. Maar nog beter: mensen retargeten die een actie op jouw website hebben ondernomen met content die hier op matcht. Persoonlijker dan dat kan het bijna niet gemaakt worden. 

social-media-trend

#4 Terug naar de basis

Met de komst van IOS 14.5 (en hoger) is het belangrijk om vanuit social advertising oogpunt een switch te maken. Zo kon voorheen nauwkeurig worden doorgemeten wie je webiste bezoekers zijn, maar door een blokkade op de Apple telefoons is dit lastiger geworden. Waar het voorheen mogelijk was om elke doelgroep te (re)targeten. Loop je nu tegen het punt aan dat je niet voldoende websiteverkeer hebt om doelgroepen te maken. Dan is het belangrijk om terug te gaan naar de basis: targeting op basis van demografische gegevens, interesseprofielen en gedrag binnen de platformen. Door te testen met verschillende doelgroepen op basis van interesses kun je nieuwe, waardevolle doelgroepen ontdekken die jou helpen je doel te behalen.

jeshoots-com-p8kavre4edm-unsplash--small

#5 social media commerce blijft groeien

In de corona tijd is het aantal mensen dat via social media aankopen deed gestegen. Waar gebruikers op Google al bewust op zoek zijn naar jouw product of dienst. laat je ze via social media heel geleidelijk aan kennis maken met je merk of product. Door inspiratie en commerce aan elkaar te koppelen heb je een gouden recept. In 2022 zal deze trend alleen nog maar verder ontwikkelen doordat steeds meer social media kanalen met e-commerce features komen. Wees hier dus goed op voorbereid door alvast de shops in te richten op social media kanalen. Heeft u hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en maak van uw social media een winstgevend platform.