Magento webshop starten

Een webshop starten is altijd een goed idee. Het is een eenvoudige manier om jouw fysieke winkel ook op het internet te plaatsen, maar het kan uiteraard ook alleen gaan om een online winkel. Hoe dan ook zijn de voordelen groot te noemen: een zeer ruim doelpubliek bereiken zonder territoriale beperkingen, logistieke optimalisatie en marketingtechnisch vrij eenvoudig op poten te zetten. Alleen het maken van een webshop zelf, dat is vaak een stuk moeilijker. Een Magento webshop laten maken is een goed idee om ervoor te zorgen dat het een en ander efficiënt én optimaal verloopt.

Magento Webshop of andere oplossingen

Waarom een webshop in Magento laten maken? Een Magento Webshop heeft heel wat voordelen te bieden. Het is niet voor niets dat Magento uitgegroeid is tot een populair webshopsysteem dat vandaag de dag op de markt te vinden valt. Toch merken wij dat veel klanten kiezen voor een maatwerk webshop oplossing. In de eerste plaats is Magento open-source. Buiten de ontwikkelingskosten zijn er dan ook geen verdere licentiekosten noodzakelijk. Dat drukt natuurlijk de kosten erg sterk. Ook het feit dat het om een heel populair systeem gaat heeft heel wat voordelen: ontwikkelaars kennen het systeem op hun duimpje en kunnen er snel en efficiënt mee aan de slag. Toch kent het systeem ook beperkingen wanneer er echte maatwerk oplossingen worden gevraagd. Het Magento systeem werkt responsive. Dat wil zeggen dat het op ieder toestel gebruikt kan worden, ongeacht of je de webshop nu bezoekt met een tablet, smartphone of computer. Ook zijn Magento webshops goed te optimaliseren voor zoekmachines. Het belang hiervan? 

 

Zoekmachineoptimalisatie 

Zoekmachineoptimalisatie verhoogt de kans dat potentiële klanten in jouw webshop terechtkomen en concurrenten over het hoofd zien. Wie de eerste pagina op Google kan domineren, die is meestal ook dominant op de markt. Niet alleen klanten aantrekken maar ook behouden? Magento biedt heel wat promotiemogelijkheden waardoor je bijvoorbeeld eenvoudig speciale kortingen kunt toekennen. Ideaal voor wie zijn marketingplan in de praktijk wenst om te zetten. Uiteraard gaat het niet alleen om klanten aantrekken, maar ook om ze efficiënt te laten betalen. Magento kan eenvoudig gekoppeld worden aan allerhande betalingssystemen. In het buitenland zaken doen? De overstap naar andere valuta zoals dollars of Britse ponden verloopt heel eenvoudig. Al deze voordelen en meer gelden ook voor de maatwerk oplossingen van Van Suilichem websites tot webshops.

 

Waarom een webshop in Magento laten maken?

Vaak krijgen wij de vraag waarom een ontwikkelaar zich ook bij een open-source systeem opdringt. Weet alvast dat het configureren, personaliseren en perfectioniseren van een Magento Webshop niet eenvoudig is. Beiden combineren blijkt in de praktijk lastig. Door voor een professional te kiezen krijg jij opnieuw tijd om je op de kern te focussen: ondernemen. Bovendien ben je er zeker van dat alles optimaal werkt en er zich niet voortdurend kleine foutjes voordoen. Het is die optimalisatie die het verschil kan betekenen tussen terugkerende klanten en klanten die maar elders hun heil zoeken. En juist ook de maatwerk oplossingen van het Van Suilichem systeem biedt veel voordelen. Van Suilichem Online is een betrokken leverancier van maatwerk oplossingen.