Menu
Sluiten
Google Partner
  •  veiligheid
  •  

SSL en https: Wat heb ik er aan?

Met een langzaam maar zeker tempo gaan wereldwijd steeds meer websites over van http:// naar https://. Maar wat is dit en wat heb ik er aan? Het voordeel is dat bij https gegevens worden versleuteld zodat het voor hackers zo goed als onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie te stelen. Denk hierbij aan het invullen van een contact- of offerteformulier, maar ook aan het achterlaten van bankgegevens. Om van http naar https over te gaan is er een SSL-beveiligingscertificaat nodig. Je zou denken dat de meeste websites al een dergelijk certificaat hebben, maar dat is in slechts 25% van alle websites het geval. 

Afbeelding

Van http naar https

Wanneer een website niet is uitgerust met een SSL, geven diverse browsers een melding met een veiligheidswaarschuwing. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een SSL-certificaat op een website of webshop straalt immers veiligheid en vertrouwen uit. Het al dan niet hebben van een SSL wordt bovendien verwerkt in het rankingmechanisme van Google. Google hecht veel waarde aan een beveiligde webomgeving. Wees je hiervan bewust. 

Afbeelding

Veiligheid, vertrouwen en vindbaarheid

Niets moet en het is niet verplicht over te gaan naar een SSL, maar het is zeker verstandig om het wel te doen. Heb je een webshop? Dan raden we je zeker aan snel over te stappen naar https. Wij verzorgen de complete aanvraag én installatie van het SSL op website of webshop. Zelf heb je hier dus geen omkijken naar.

 

De kosten voor het certificaat zijn 70 euro voor 2 jaar (dus 35 euro per jaar) en eenmalig 50 euro aanvraag en installatiekosten. 

coffee

Kop koffie?

Kennis, ervaring, goede service en korte lijnen. Allemaal belangrijk. Maar volgens ons moet het eerst persoonlijk lekker klikken. Zakelijk is goed, maar het mag ook best gezellig zijn. We nodigen je daarom graag eerst uit voor een kop koffie - theedrinkers zijn ook welkom - en een vrijblijvende kennismaking. Graag tot ziens.

ons bij u
Bedankt voor uw aanmelding.
Er is een mail gestuurd naar: