Menu
Sluiten
Google Partner

Foodsector online

Binnen de foodsector heeft internet de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De consument heeft het gemak ontdekt, maar ook hoger in de keten is online booming. De communicatie tussen fabrikanten, groothandel en detailhandel / horeca maakt in rap tempo een ongekende inhaalslag. Deze vorm van automatiseren is voor de ‘grote jongens’ in de branche vaak onderdeel van een langdurige, goed uitgedachte marketingstrategie. 

De problematiek

De middelgrote en kleinere spelers daarentegen hebben zichtbaar meer moeite dit tempo bij te houden. Vaak wordt gewerkt met verouderde systemen en methodes die niet echt geschikt zijn voor het huidige online tijdperk. Het zelfstandig laten ontwikkelen van een online platform is daarmee dan ook een enorme financiële en tijdrovende drempel, ondanks dat het van het grootste belang is om op termijn te ‘overleven’ en mee te blijven doen.

Het idee

De gedachte van Coca-Cola European Parners was om de middelgrote klanten (groothandels) te helpen met het ontwikkelen van een goed doordacht en professioneel bestelsysteem. Het systeem is gekoppeld aan het CRM-pakket en voorzien van diverse slimme modules. Denk hierbij aan voorraadbeheer, standaard bestellijsten, herinneringen, prijstabellen per klant, volumekortingen, barcodescanner en accountbeheer.

Vanaf nu kan Van Altena zich online meten met de topgroothandels in Nederland. Het klantenbestelsysteem is voorzien van de nieuwste toepassingen en gekoppeld aan diverse externe databaseleveranciers zoals Brandbank en PS in Food voor geautomatiseerde import van producten. Vanuit verschillende landen zoals Zweden, Duitsland en Frankrijk is al interesse getoond. Dit project is in vele opzichten uniek. Naast de technische aspecten is de deelname van Coca-Cola European Partners aan een dergelijk lokaal internetproject een wereldwijde primeur.

 • Generiek bestelsysteem 2.0
 • Geoptimaliseerd bestelproces
 • Koppeling met Brandbank
 • Koppeling met PS in Food
 • Gebruiksvriendelijk CMS
 • Publiek en besloten deel
 • Volledig responsive
 • Toename bezoekers 56%
 • Groei bezoekduur per bezoeker 62%
 • Groei aantal orders : 35%
 • Groei online omzet : 42%

Leerzaam

Dit was een mooi voorbeeld van een unieke samenwerking tussen leverancier en klant. Als bureau denken wij altijd graag mee in nieuwe initiatieven. Schroom dan ook niet ons te bellen of mailen.


Bekijk hier het resultaat: www.vanaltenawijchen.nl

coffee

Kop koffie?

Kennis, ervaring, goede service en korte lijnen. Allemaal belangrijk. Maar volgens ons moet het eerst persoonlijk lekker klikken. Zakelijk is goed, maar het mag ook best gezellig zijn. We nodigen je daarom graag eerst uit voor een kop koffie - theedrinkers zijn ook welkom - en een vrijblijvende kennismaking. Graag tot ziens.

ons bij u
Bedankt voor uw aanmelding.
Er is een mail gestuurd naar: