Menu
Sluiten
Google Partner
  •  Het belang van snelle websites en webshops
  •  

Snelle websites en webshops

Hoeveel geduld heeft u bij het openen van een webpagina? Zeker is dat bezoekers op een snelle website minder snel wegklikken omdat de gebruikerservaring beter is. Daarnaast neemt het geduld van de websitebezoeker steeds verder af.

Afbeelding

Het belang van snelle websites en webshops

Websites moeten geschikt zijn voor mobiele apparaten en ze moeten snel zijn dat is inmiddels algemeen bekend. Een snelle website draagt immers bij aan een prettige gebruikerservaring. Google heeft dan ook meermaals duidelijk aangegeven dat het zich sterk maakt voor een veilig en snel internet.  In 2010 werd door Google al aangegeven dat snelheid onderdeel van het algoritme was geworden. Daarnaast krijgen websites met een onbeveiligde verbinding (zonder SSL certificaat) een negatieve markering in de resultaten. Al in november 2016 publiceerde Google een belangrijk bericht:

"Our algorithms will eventually primarily use the mobile version of a site’s content to rank pages from that site." 


De conclusie van dit bericht is, dat naast goede content, ook de snelheid van je website op mobiele apparaten bepalend zal worden voor de positie in de zoekresultaten op alle apparaten. Kortom, een trage website op mobiel of desktop vormt inmiddels een serieus probleem wanneer je voor een optimaal resultaat gaat.

Afbeelding

Wilt u weten hoe het zit?

Er zijn verschillende hulpprogramma’s om de snelheid van een site te testen. Bij ons bedrijf is laadsnelheid momenteel een ‘hot issue’ en wordt gebruik gemaakt van onder andere slimme caching methodes. Onze development afdeling heeft hier de afgelopen periodes veel extra aandacht aan besteed met hele mooie resultaten als gevolg. Heeft u een trage site en wilt u weten hoe deze snel gemaakt kan worden? Of heeft u geen idee van de snelheid van uw site en wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over.

coffee

Kop koffie?

Kennis, ervaring, goede service en korte lijnen. Allemaal belangrijk. Maar volgens ons moet het eerst persoonlijk lekker klikken. Zakelijk is goed, maar het mag ook best gezellig zijn. We nodigen je daarom graag eerst uit voor een kop koffie - theedrinkers zijn ook welkom - en een vrijblijvende kennismaking. Graag tot ziens.

ons bij u
Bedankt voor uw aanmelding.
Er is een mail gestuurd naar: